La Vall d'Albaida

País Valencià

Del 15M nacional al pròxim 15oct internacional

"Units per un canvi global"

 

És hora que ens unim  

És hora que ens escolten

Prenem els carrers del món el 15oct!

 

"Unid@s por un cambio global

United for global change"

Aquesta pròxima setmana: 5 mesos adherit amb DRY

Recopilació del contingut difós per Vigate Ergon durant aquestos quasi 5 mesos des de la seua adhesió a DRJ. Aquest fabulos Despertar de la Consciència només a fet que començar.

Aquest pròxim 25 de Setembre - Manifestació "Pel Dret a l'Habitatge Digne"

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH-una associació apartidista, gratuïta i sense bandera política o sindical) al costat de la societat indignada per falta de solucions, convoca la ciutadania a una manifestació d'àmbit estatal el proper 25 de setembre de 2011, a les 18h de la tarda, pel DRET A l'HABITATGE, DACIÓ EN PAGAMENT RETROACTIVA, STOP DESNONAMENTS I LLOGUER SOCIAL. (més...)

 

Així, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de València (PAH-VLC), conjuntament amb DRJ València i altres plataformes ciutadanes convoquen aquesta movilització per al pròxim diumenge 25 de setembre en la Plaça Sant Agustí a les 18h. Per altra part, també s'ha movilitzat l'Acampada La Safor-Valldigna (més informació de la comissió d'habitatge amb el seu Blog)

 

Més continguts del pròxim #25S: Event Facebook.

18/09/2011 - Manifestació 18S "Per una Sanitat i servicis Públics de Qualitat" #StopRetallades

#18S DRJ València
#18S DRJ València

Aquesta concentració no es va poder assistir, però es va realitzar la màxima difusió possible per a que la gent acudira per defendre els Servicis Públics. Unes 2000 persones segons l'article del Levante  es manifestaren en València per exigir uns "Drets Públics i de Qualitat".

 

Més informació en l'article del Blog de DRJ València.

Penjat per el 04/08/2011

"No heredamos la Tierra de nuestros padres,

la tomamos prestada de nuestros hijos"

Aquest Setembre - Es reactiva amb més força el moviment 15M

Va poder semblar que en aquest passat estiu es va paralitzar tot respecte al 15M, però res més lluny de la realitat que han intentat inculcar els grans mitjans de comunicació. Se segueix treballant i es presenta una tardor d'allò més activa pel que fa a accions i propostes reivindicatives, en pro del consens comú i social.

El món comença a Despertar per encaminar-se cap a la Dignitat, perquè Units es farà escoltar la veu dels pobles. Tots units per un canvi Alternatiu al model imposat pels grans poders financers i així, reinventar un futur inevitablement més solidari i sostenible.

S'estableix Democràcia Real Ja! amb la seua 2a Assamblea a nivell Estatal realitzada en Málaga i on-line

DEMOCRÀCIA REAL JA! ÉS UNA XARXA OBERTA DE PERSONES, COL·LECTIUS I MOVIMENTES AUTÒNOMS QUE TREBALLEN COORDINATS PER UNA DEMOCRÀCIA REAL.

Es proposa l'ampliació del objectius. Un d'aquests nous punts podria ser la introducció de contingut mediambiental, ecologia i sostenibilitat. S'introdueixen idees de:

 • Cumpliment dels autèntics objectius ecològics
 • En contra d'utilitzar la paraula sostenibilitat i eficàcia en pro del benefici a curt termini sense tindre cap revellància per a la millora del mediambient i la societat.
 • No a la Obsolescència Programada.
 • Difusió del model de Decreixement.
 • No a la fictícia i virtual idea del mite de l'energia infinita, ja que l'energia ni es crea ni es destruiex. Sols es transforma.
 • I més...

Sobre la Reforma Exprés de la Constitució

"Espanya es constitueix en un Estat social i democràtic de Dret, que propugna com a valors superiors del seu ordenament jurídic la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític."

 

Però ara pareix que la nostra Constitució la decideix Merkel i Sarcozy d'esquena a la ciutadania contradient els valors de la pròpia Constitució (Escrit de DRJ València)

Congreso
Han actuado 0 personas
Nos faltan 0 firmas

Actúa ahora

Tu nombre
Tu apellido
Tu correo-e
Cód. Postal

Agost 2011 - Campanya de l'Estafa del Deute #EstafaDeuda #NoRescate

Aquesta famosa Crisis és tan sols una immensa Estafa per a que certa gent puga mantindre el seu apreciat status quo. D'una forma tenen que generar bombolles financieres i com ara no es pot especular amb immobles, doncs volen especular amb la deuta pública perquè és l'únic lloc on queda valor per saquejar.

 

Per tant, durant aquest passat estiu s'ha realitzat la màxima difusió possible per informar i obrir nous debats relacionats amb l'Estafa del Deute Públic. Es proposa l'Estudi de la Legitimitat i Legalitat de la Deuta Pública, mitjançant una Auditoria pública.

 

Així, fent difusió, el debat es va traslladar als següents Fils:

Proposta de la campanya #NoRescate de DRY

"Democracia Real Ya no está de acuerdo en que se rescate o avale, con dinero público, a empresas privadas. Las insolvencias en el sector financiero se pueden resolver de otro modo. Los prestamistas cobran un interés por sus préstamos entre otras razones porque corren un riesgo, y por ello es moralmente justo que si los préstamos se vuelven incobrables o parcialmente incobrables sean ellos los que asuman las pérdidas, y no ciudadanos y ciudadanas que no tienen nada que ver con todo esto.

 

Por todo ello Democracia Real Ya propone:

 1. Que el Banco de España intervenga para que se corten radicalmente todas estas prácticas ilegítimas que no hacen sino poner aún en más riesgo al sistema financiero a costa de ganar algo de tiempo y perjudicar a la economía española.
 2. Que se elabore un plan para gestionar la insolvencia de numerosas entidades financieras sin que ello suponga cargar con el peso de este problema a los contribuyentes. 
 3. Que cuando el Banco de España detecte que una entidad financiera es insolvente la intervenga rápidamente mediante el sistema de la creación de dos bancos. Por una parte se creará un “banco malo” en el que se incorporarán los activos problemáticos. Este banco malo entrará en concurso de acreedores y la adjudicación de sus bienes entre éstos deberá resolverse en los juzgados  españoles. Además de este “banco malo” se creará un “banco bueno” que se incorporará a una banca pública creada a tal efecto y que incluirá los activos sanos. 

De este modo se conseguirán tres objetivos. Por una parte el Estado irá creando un instrumento básico para hacer de contrapeso y evitar posibles abusos de los grandes bancos. En segundo lugar se dispondrá de un instrumento básico para controlar que el destino de los préstamos concedidos es acorde a los intereses estratégicos del país. Y en tercer lugar de esta forma se protegerán los intereses de los ahorradores.

 

Democracia Real Ya considera que esta forma de gestionar el problema de la deuda es éticamente justa ya que protege a aquéllos que no tienen responsabilidades y carga el grueso de las consecuencias sobre los que corrieron los riesgos, es decir, los prestamistas."

Declaració ciutadana davant l'Estafa del Deute Públic

Plataforma per promoure la idea de l'Estafa del Deute Públic i difondre, de forma paral·lela i horitzontal, les possibles alternatives econòmiques per fer front comú a l'actual situació social.

"Declaración ciudadana ante la Estafa de la Deuda Publica"

No consentirem
Ja n'hi ha prou de polítiques imposades als Pobles
Ni una retallada més de Drets
Prou d'Especulació Financera
Per una Democràcia Real Ja
... Perquè no som Mercaderia en mans de Polítics i Banquers

Estudi realitzat per DRY Asturies

Més informació sobre el Deute Públic

Auditoría Deuda de España
Se analiza la situación de la deuda y ofrecer soluciones a la crisis de la banca que no le cuesten dinero a los españoles, sólo a los banqueros, justo lo contrario de lo que está pasando.
auditoría de la deuda pública DRY.pdf
Documento Adobe Acrobat 327.2 KB

24/07/2011 - Manifestació Alternativa del #24J en la Platja de Gandia. Acampada Safor-Valldigna

De manera paral·lela a la concentració en Madrid per rebre a les Marxes Indignades, l'Acampada de la Safor-Valldigna va organitzar una manifestació alternativa amb el lema "Les Utopies són les nostres Futures realitats" al llarg del Grau de Gandia i la seua platja. També va hi haure l'objectiu de promoure la defensa de la Marjal de Gandia.

 

Va ser tot un èxit, tot i que moltíssima gent va acudir a Madrid. L'Acampada Safor-Valldigna té molta capacitat de movilització ja que no estem parlant d'una gran capital.

Penjat per el 25/07/2011

Aquesta va ser l'oportunitat de posar-se en contacte directe amb l'assamblea de Gandia, tal com s'ha anat fent des d'abans del 15M. Així, arribar a col·laborar conjuntament amb altres assamblees i plataformes per aconseguir cumplir els objectius comuns i consensuats per a una major democràcia participativa.

 

Més informació:

20/06/2011 - Difusió 15M Comarcal "Vigate Ergon - DRY"

Vigate Ergon, adherit a la plataforma ciutadana "Democracia Real Ya!" i "DRJ-València", té la capacitat de ser una via de comunicació directa i de divulgació eficaç per a una major organització del moviment 15M que estiga establida en qualsevol de les ciutats o pobles corresponents a les comarques interiors del País Valencià.

Recordar que DRY i les Acampades són organitzacions diferents però que es recolzen mútuament per aconseguir una democràcia més participativa amb accions cíviques i pacífiques.

Des del 15 de Maig han sortit diverses assemblees. A part del cas d'Ontinyent, també han sorgit a Gandia, Dénia, Alcoi, etc., I es varen manifestar per mostrar la seua indignació el passat 19 de juny. Tal com es mostra en el següent vídeo de la manifestació a Dénia.

Penjat per el 19/06/2011

19/06/2011 - Es pren els carrers de nou!

Cartell #19J
Cartell #19J

Després de l'èxit de la convocatòria del 15M i de les posteriors acampades i concentracions a les places de tot l'Estat, el Moviment per a la defensa d'una democràcia més directa i participativa no va deixar d'exercir pressió cap als polítics i banquers. Però aquesta vegada, la convocatòria va ser resultat de la col.laboració horitzontal entre DRY, les Acampades i les demés plataformes ciutadanes adherides.

El 19J la gent va tornar a sortir als carrers de l'Estat Espanyol, per repetir les exigències citades en el primer manifest i concretant de noves:

 • NO al Pacte de l'Euro
 • NO a la Llei Mordassa: NO a la CENSURA
 • NO a la Reforma Laboral proposta
 • Reforma de la Llei 87.3 de la Constitució, que determina que les lleis orgàniques no puguin ser modificades per iniciatives legislatives populars (Convocada per Acampada València)

A València, la concentració va començar a les 18'30h des de la plaça de l'Ajuntament (Plaça del Quinze de Maig)

11/06/2011 - Vigate Ergon s'adhereix a la Plataforma de "Democràcia Real Ja! València"

La 24a edició de la Fira Alternativa de València 2011

 

Govern Obert, Democràcia Real Ja i Attac PV participaren en aquesta Fira Alternativa els passats dissabte 11 i diumenge 12 de juny en un stand conjunt.

 

Més informació:

 

El dissabte 11 de juny va començar el contacte directe amb la plataforma ciutadana "Democràcia Real Ja! València". Vigate Ergon va passar a estar adherit des d'aquest moment per a col·laborar conjuntament en la difusió de futures accions cíviques.

04/06/2011 - Propostes des de l'Acampada de València

En l'Assemblea General convocada el dissabte 4 de juny del 2011 es va organitzar per debatre i aconseguir un text de consens a partir d'un text borrador que ens serviria com a punt de partida.

Primer Borrador Para Un Texto de Consenso

El resultat del consens aconseguit en València es va publicar amb aquest fantàstic vídeo penjat en Youtube per el 21/07/2011.

Més informació amb els següents enllaços:

23/05/2011 - Reflexió de les eleccions 22M en el conjunt dels Municipis de la Vall d'Albaida

Font d'informació obtinguda del Diari Digital Comarcalia.info

Mapa dels possibles pactes Municipals.
Mapa dels possibles pactes Municipals.

Els grans mitjans de comunicació i els grans partits polítics deien que les plataformes ciutadanes del moviment 15M sols buscaven l'abstenció de la gent. Però les estadístiques previstes, abans del 22M, només donaven una participació del 40%. Per tant, seguint les teòriques dades, el PP hauria obtingut la majoria absoluta a tot arreu.

 

Gràcies a aquesta frescura democràtica obtinguda en el 15M, la participació en la Vall d’Albaida es va disparar a més del 70% i va ser una de les més altes del País Valencià. A conseqüència, s'està visquent un canvi general, la gent fins parla de forma més participativa en varies accions polítiques.

 

En la comarca veïna de l'Alcoià també ha aconseguit un efecte paral·lel de reforma política del seu conjunt d'ajuntaments.

22/05/2011 - Informació sobre l'Estratègia Electoral

Cóm influeix cada opció en les urnes? El vot és una responsabilitat individual. Només s'informa i es divulga el funcionament del sistema actual i es demana pacíficament una democràcia més participativa sense haver de passar per cap partit polític i sindicat.

 

En aquest moment, com un laboratori d'alternatives socials, s'experimenta amb noves fórmules de participació democràtica, veure els pros i els contres, rectificar en els errors, introduir noves variables o buscar simplificar els resultats. Amb la qual cosa, quan es realitzen les reformes pertinents, tenir els projectes ja desenvolupats.

La interpretació d'aquest missatge és la següent: en les eleccions la gent és lliure d'anar a votar, però ha de pensar que a part dels dos grans partits hi ha altres opcions. Mai es busca la simple abstenció de la gent, això només ho ha dit el status quo.

Gran suport social després del 15M

En la mateixa nit del 15M va nàixer l'Acampada Sol en Madrid.

Plaça del 15 de Maig - València
Plaça del 15 de Maig - València

De l'èxit de la manifestació del 15M, va sorgir la iniciativa de crear assemblees constituïdes en forma d'acampades en les places més importants de les grans ciutats de l'Estat Espanyol. Poc després, el 15M també va arribar a les xicotetes ciutats mitjançant xicotets grups d'indignats.

Cal remarcar que Democràcia Real Ja! no és part de les Acampades però sí treballen conjuntament per aconseguir els objectius consensuats per una democràcia més participativa i directa de la ciutadania. Sempre mantenint els mateixos principis de ser apartidistes, asindicalistes i d'acció pacífica.

En el transcurs d'aquest temps, molta gent de tots els àmbits s'ha acostat per experimentar el que podria ser una nova forma de fer política des del carrer.

  Penjat per el 24/05/2011

Es mostra el gran suport social del 15M

20/05/2011 - Comença el "Moviment 15M d'Ontinyent"

Ontinyent es una resposta més a aquesta lluita pacífica de conseguir una democràcia més participativa i directa.

 

Actualitat de la Acampada - Ontinyent

Durant aquest temps ha existit contacte amb la intenció de crear noves vies alternatives de difusió, per obtindre noves informacions i actualitzacions sobre les accions previstes i col·labora conjuntament per aconseguir els objectius consensuats. Sempre mantenint els principis de apartidisme i asindicalisme, característics del 15M.

15/05/2011 - Manifestació "Democracia Real Ja!" en València: No som mercaderia en mans de polítics i banquers

Bitllet de Rodalia per acudir al 15M
Bitllet de Rodalia per acudir al 15M

El status quo no va poder ocultar aquest fabulós despertar de la consciència social, que està farta i indignada per la situació actual. Només es veu com els autèntics responsables de la crisi estan eixint impunes de les seues insolidàries i injustes accions especulatives, tant polítiques com financeres.

Aleshores, d'aquest dia només es podia obtenir la següent conclusió: els grans mitjans de comunicació ja no són capaços de posar al dia als seus receptors, perquè són aquests últims els que estan informant als mitjans. Amb la qual cosa, la difusió de tot tipus d'informació - ciència, tecnologia, cultura, política, religió, etc. - amb els tradicionals mitjans es queda estancada.

Mitjançant col.laboració i idees creatives tota la informació es pot difondre perquè tota la Humanitat estigua informada de projectes emprenedors i d'altres temes que succeïsquen en el món.


(Actualitzat - Redactat el 16/05/2011)

25/04/2011 - Vigate Ergon s'adhereix al Manifest de "Democracia Real ¡Ya!" (DRY)

Comença tot un procés de difusió de les 8 propostes de DRY i de la seua convocatòria a surtir al carrer, en totes les capitals espanyoles, el dia 15 de Maig de 2011.

 

Tot utilitzant aquesta propia pàgina web. També amb les següents xarxes socials i altres ferramentes d'Internet:

Escribir comentario

Comentarios: 0