La Vall d'Albaida

País Valencià

La simplicitat del 15 d'Octubre

Pareix curiós com inmediatament el G20 s’ha precipitat donant-li més poder al FMI. Alhora, els grans mitjans de comunicació mantinguts per les grans financeres, creadores d’aquesta falsa crisis mundial, publiquen l’esdeveniment com una simple noticia de certa gent etiquetada com “Indignada”. També es veu com els grans partits polítics estan simplement debatint si un és millor que altre en materia de terrorisme. Pareix que siga molt simple aquest món, i per tant, simplement hi ha que mantindre, com siga, el status quo. Aquest és el simple missatge que ens comuniquen. Quanta simplicitat.

 

Què simple es etiquetar la gent. De mil convocatòries a nivell mundial, de centenars de milers de fotos i vídeos que hi han, de milers d’entrevistes, etc., pareix que la convocatòria que representa més al 15O és la mobilització de Roma. Simplement ens han etiquetat de jovens violents. Tots som simples jovens violents. Pareix que en Roma varen anar sense capçaleres ni pancartes, es veu que simplement varen acudir tots a fer mal. No serà que no ens mostren totes les imatges? No es pot saber? Quantes aparences.

 

La pregunta que deuria de fer-se la gent no és preguntar-se què ha fet mal en la seua vida per estar passant-les tant mal, sinó perquè sent tant simple l’actual situació, els costa tant, als nostres governant elegits, a priori, democràticament, eixir d’ella. Tant complicat és, que no hi ha alternatives? Quantes dificultats.

 

Doncs si, hi ha alternatives al model actual. Però ja sabem totes i tots, que posar a la pràctica aquestes iniciatives faria perillar l’estabilitat del nostre excel·lentíssim status quo. Durant els cinc mesos de tot el moviment anomenat 15M, ho ha estat demostrant dia a dia. El cas més significant és el de la PAH, amb la proposta de dació en pagament com solució als problemes del desallotjament en massa. Doncs bé, simplement no es possible segons els nostres gobernants elegits probablement amb vots provinents d’aquestes families sense casa i amb una hipoteca que seguir pagant. Quant de sacrifici.

 

Perdoneu, però el significat del 15M no és fundar nous partits o afavorir l’abstenció. L’autèntic missatge és demostrar i ensenyar l’autèntic poder soberà del poble sobre els seus governants elegits per ell mateix. El temps passa, avui no és com ahir, cada volta el poble té més capacitat d’autogobernar-se i d’organitzar-se sense fer-li falta cap partit o sindicat. En aquests moments, la informació està en continu moviment i és accessible a qualsevol, no cal tenir que passar per l’aparador mediàtic. Quant de rebombori.

 

Què simple és el contingut que pot eixir del poble informat i amb coneixements. Per tant, perquè li costa a tanta gent comprendre que d’aquesta només es surt per si mateixa i que no té que vindre ningú de fora a solucionar-li tots els seus problemes. Simplement, el qui vinga prometent de tot, en realitat menteix. Simple i clar.

 

Per últim, agraïr el gran treball realitzat per tots/es els companys/es de DRY, Acampades, Assamblees, PAH, Attac i altres plataformes d’àmbit nacional i interncional, en l’organització de tot el 15 d’Octubre i especialment a DRJ València. Simplement Gràcies.

Escribir comentario

Comentarios: 0