La Vall d'Albaida

País Valencià

El Decreixement com Alternativa al model actual

La conservació del medi ambient no és possible sense reduir la producció econòmica que seria la responsable de la reducció dels recursos naturals i la destrucció del medi, que actualment estaria per damunt de la capacitat de regeneració natural del planeta. A més, també es qüestiona la capacitat del model de vida moderna per reduir benestar. El repte estaria en viure millor amb menys.

 

El Decreixement proposa una disminució del consum i la producció controlada i racional, permetent respectar el clima, els ecosistemes i els propis éssers humans. Aquesta transició es realitzarà mitjançant l'aplicació de principis més adequats a una situació de recursos limitats.

 

De no actuar raonadament, s'arribaria a una situació de decreixement forçat degut a eixa falta de recursos: i si no es decreix, el pronòstic és el següent, en virtut d'un projecte racional, mesurat i conscient, s'acabarà per decréixer com a resultat del enfonsament sense fons del capitalisme global.

Serge Latouche - Teoria del Decreixement.

Serge Latouche, economista, teòric de la teoria del decreixement. Entrevista "Podem viure amb menys?" al canal 3/24 de Televisió de Catalunya TV3.

 

Més informació en l'apartat Continguts - Decreixement (7 punts clau)