La Vall d'Albaida

País Valencià

Meruts Festival 2012

Aquest pròxim dissabte 18 d'agost en Ontinyent tindrà lloc el ja reconegut Festival que organitza cada any l'Assemblea de Joves Meruts. Es tracta d'un col·lectiu de joves obert a tots/es i en la que qualsevol pot participar per tal de donar suport a alternatives musicals i culturals. Sempre de manera assembleària i autogestionada. Per tant, el Meruts ja han arrancat els motors per a tornar a fer possible l'èxit del seu nou Festival i que es farà en els Camps de Futbol de la Puríssima.

Llista dels Grups Musicals

Llista extreta de l'esdeveniment en Facebook

Aspencat

Aspencat sorgeix l’any 2005 amb la conjunció de diversos músics procedents de la Marina Alta. La banda poc a poc s’ha obert espai dins dels circuits de música en la nostra llengua i ha desenvolupat una sonoritat enèrgica i distintiva que a hores d’ara el fa ser una de les propostes més serioses i combatives de l’àmbit musical valencià. L’any 2007 autoproduïren la seua primera maqueta La festa està servida i des d’aleshores no han parat de rodar per la nostra geografia. La seua discografia continua amb els àlbums Obri la llauna (2009) i Naixen Primaveres (2011), treballs que els han projectat a la primera línia de grups que decidiren cantar en la nostra llengua. Recentment han presentat l’àlbum Inèdit (2012) amb dues noves cançons i un grapat de col·laboracions de col·legues que han reformulat alguns temes del genial Naixen Primaveres.

Los Chikos del Maíz

Des dels suburbis del Cap i Casal arriben Los Chikos del Maíz, principals referents a hores d’ara del rap combatiu en llengua castellana, un grup que es troba a la línia del front de l’escena underground valenciana. Aquest polèmic trio porta un Kalashnikov com a micròfon, i això de no tindre pèls a la llengua els ha costat més d’un problemeta en aquest demòcrata estat espanyol que no admet més sarcasmes que els de l’abuelo Fabra i la seua prole o els d’Intereconomía i companyia. Tot i això, i no per casualitat, recentment han estat guardonats en els Premis de la Música Independent pel seu disc Pasión de Talibanes amb el premi a millor àlbum hip hop del 2011. En definitiva, un autèntic esclafit líric i musical que començà a gestar-se amb maquetes com Miedo y asco en Valencia (2005) o A D10s le pido (2007).

Eskorzo

Directament des de la ciutat de Granada arriba Eskorzo, un grup amb una llarga trajectòria i diversos discos a les esquenes que portarà a la capital de la Vall d’Albaida la seua mescla de ritmes més original i frenètica. Des del seu primer àlbum Mundo Bullanga (1999) fins l’últim disc en directe El Encanto de lo Irreverente (2012) –en el qual inclouen un DVD amb un documental sobre la banda– no han deixat de produir música de la més pulcra qualitat artística, i la seues actuacions en concerts i festivals d’arreu de l’estat espanyol es compten per centenars. La Sopa Boba (2001), El Árbol de la Duda (2004) o Paraísos Artificiales (2009) són alguns dels seus treballs.

Helsinki

Un grup que ha començat amb força la seua marxa pel món de la música són els ontinyentins Helsinki, els quals en poc més d’un any des de que tragueren el seu primer disc Cuando las palabras hablan (2011) han aconseguit realitzar nombrosos concerts i molt bones posicions en diversos concursos de grups novells arreu de l’estat. Les seues cançons transiten des del pop-rock fins a ritmes durs i penetrants, passant pel funk o el rock més melòdic, tot guarnit amb unes lletres plenes de sentiments i matisos.

Kaoba

Els també ontinyentins Kaoba pertanyen a la nova fornada de grups en la nostra llengua que practiquen l’ska-reggae més nostre. Els joves membres d’aquesta banda han afegit al so de les guitarres, dels metalls i dolçaina la peculiar sonoritat del violí, instrument que de segur dotarà les seues cançons d’una personalitat ben pròpia. Aquest hivern han publicat el seu primer treball No mirem avall, amb temes que animen a continuar defensant la terra i la llengua i que qüestionen a viva veu allò que alguns en diuen progrés.


Escribir comentario

Comentarios: 0