La Vall d'Albaida

País Valencià

Disponible l'Ubuntu 12.10 "Quantal Quetzal"

L'Ubuntu és un sistema operatiu lliure i gratuït, creat per una extensa comunitat de voluntaris amb el suport de l'empresa Canonical.

L'Ubuntu és adequat tant per a ordinadors portàtils, de sobretaula o servidors, i inclou tot el programari necessari per al dia a dia amb l'ordinador, ja es tracti d'aplicacions de processament de textos, de correu electrònic, de navegació per Internet, d'eines de programació o de gestió de servidors.

 

En aquesta ocasió, com en les anteriors, l'Ubuntu es troba disponible en català gràcies a l'esforç d'una àmplia comunitat en què hi participa Softcatalà. La bona salut del català és especialment remarcable, atès que ocupa la 23a posició en termes de percentatge de traducció de les més de 40 llengües en què es considera totalment traduït aquest sistema operatiu.

Novetats del nou Ubuntu 12.10

El trencament de la barrera entre l'ordinador i la web

L'Ubuntu 12.10 integra per primera vegada l'escriptori amb Internet, fent possible accedir fàcilment a contingut i aplicacions, ja sigui en dispositius locals o en línia. Amb això el sistema operatiu lliure inicia una nova etapa en la transició cap a un futur basat en múltiples dispositius i xarxes en el núvol.

Les aplicacions web més populars estan ara disponibles com a aplicacions d'escriptori, les noves previsualitzacions proporcionen una visualització clara ràpida del contingut que apareix en el tauler, i l'opció d'entrada remota permet a empreses i usuaris virtualitzar les aplicacions d'escriptori i utilitzar-les remotament a través de la xarxa.

Si voleu descobrir la resta de novetats interessants, no espereu més per provar l'Ubuntu 12.10 o bé consulteu les notes del llançament.

Festa de llançament de la Ubuntu Quantal Quetzal

Com de costum, la comunitat d'usuaris de l'Ubuntu en català ha organitzat una festa per celebrar aquest llançament. Enguany serà a l'Espai Cultural Font de La Mina a Sant Adrià de Besòs, el dia 10 de novembre.

En aquesta versió, com en l'anterior, també es podrà configurar l'Ubuntu en la variant valenciana, gràcies al projecte Softvalencià.

Si voleu col·laborar en la traducció de l'Ubuntu al català, aneu al lloc web de l'equip de traducció, on trobareu tota la informació necessària per ajudar a traduir-lo a la vostra llengua.

Baixa't l'Ubuntu 12.10

Font del contingut

La comunitat catalana de l'Ubuntu presenta la traducció de l'Ubuntu 12.10 al català

Més informació


Escribir comentario

Comentarios: 0